torsdag den 29. juli 2010

Asti - hvor kommer boblerne fra ?

Tilblivelsen af den boblende Asti vin


I vores familie er vi meget glade for Moscato og Asti vine og især deres søde smag og deres mouserrende (bobler) karakter.
Men hvad er det egentlig der giver boblerne i en Asti vin - for det er vel ikke kulsyre som i sodavand?

Nej der sker følgende.
Druerne (oftes Moscato-druer - det italienske navn for Muscat) presses, mosten kommer i en lukket beholder og gæringen starter.
Når der er 3% alkohol i vinen stoppes gæringen ved at temperaturen sænkes.
Senere (når man skal have vinen tappet på flaske) hæves temperaturen igen og 2. gæring begynder.
Når alkoholprocenten når 5,5% stoppes gæringen på ny og vinen filtreres.
Fordi gæringen sker i en lukket beholder smelter kuldioxiden sammen med vinen, og den bliver mousserende.

Og (hokus pokus) en fantastisk boblende vin er skabt.

Hvis ikke du allerede har smagt denne fatastisk søde vin som en starter til dit sommer-party - eller til kransekagen nytårsaften er det bare om at komme afsted til din lokale vin-forhandler....

Nybegynder vin



Ingen kommentarer:

Send en kommentar