søndag den 25. juli 2010

Italienske vinregioner

De italienske vinregioner


Kvalitetsmæssigt ligger Piemonte og Toscana helt i front, hvad gælder italiensk vin.
De to regioner repræsenterer tilsammen Barolo, Barbaresco, Brunello og Chianti - fire vintyper, som er blandt verdenseliten.
Derudover følger en lang række andre regioner, som også laver god vin, alle med deres eget særpræg.
Netop det store antal regioner, er en af de ting som gør vinlandet Italien interessant.
Der er 20 regioner i Italien og der er kolossal forskel på vinene fra nord mod syd.
De norlige er generelt mere elegante, mens de sydlige har mere varme, sødme og fylde.

Den store diversitet kommer ikke mindst fra de mange lokale druesorter, som hver region dækker over.
Det skyndes ikke mindst, at der findes flere end 2.000 druesorter i Italien, hvoraf 300-500 bruges i det daglige.
Mange har 2-5-10 navne, som mere eller mindre er de samme, men en fuldstændig kortlægning har aldrig fundet sted. Hvilket jo bestemt ikke hjælper os der forsøger at få lidt overblik....

Nybegynder vin



Ingen kommentarer:

Send en kommentar